Adidas Terrex Mountain project 2017





      Všetci, čo sa stretli s týmto názvom, sa ma pýtajú, o čo ide a čo vlastne znamená, že som sa tam dostala. Nuž, rozhodla som sa nielen pre vysvetlenie Vám, ale tiež sama sebe vytvoriť si akoby prípravu na tento projekt, ktorý sa uskutoční 2-6.7.2017 v Talianských Dolomitoch.


      Adidas Terrex Mountain project je príležitosť pre mladých atlétov stráviť v horách 4 dni spôsobom, akým ich to najviac baví. Všetko to zastrešuje Adidas - poskytuje finančné aj materiálové zázemie. 


      Prihlásiť sa bolo veľmi jednoduché. Ja osobne som náhodne na nemenovanej sociálnej sieti našla odkaz, že sa niečo také bude konať a že sa môžem prihlásiť. Vravím si fajn, pozriem sa, o čom to je. Bohužiaľ, v prihláške bola aj otázka, že kto budem mojim parťákom. A keďže som v tej dobe nemala s kým ísť - vravím si, dokelu, tak to asi nevydá. Nechala som to asi týždeň odležať a pozrela som sa na prihlášku znova. Keď som sa preklikala ďalej, našla som možnosť, že nemám parťáka. A tak som ju zaškrtla s tým, že nemám asi šancu ako jednotlivec a hlavne - proste taká príležitosť od takej firmy, to ma určite nevyberú. :-D Ale, reku, šak to vyplním, keď som tomu už venovala čas. Súčasťou prihlášky boli informácie, ako sme na tom výkonnostne - čo sa týka lezenia, behania, bikovania a lietania. To sú zároveň 4 spôsoby prepravy, ktoré sme schopní počas projektu použiť. A posledná súčasť prihlášky bolo napísať o tom, čo pre mňa znamená byť v horách. Takto som prihlášku odoslala a časom popri diplomke v škole úplne zabudla, že sa to udialo. 




Privítanie v hlavnom kancelárskom komplexe v Herzogenaurach.



      A zrazu mi raz prišiel email od Adidasu - vlastne už druhý, ale tentokrát nadpísaný ako pripomienka deadlinu. Si vravím, že čo to je. Otvorím a bolo to tam. :-D Bola som posunutá do druhého kola výberu na Adidas Terrex Mountain project 2017. A deadline poslania ďalších info bol kedy? Zajtra! :-D Tak nastal rozruch – rýchlo, rýchlo tam pošli svoje fotky v správnej veľkosti, to či si schopný v daných termínoch sa zúčastniť projektu, info o znalosti angličtiny a samozrejme moje miery a veľkosť topánok. :-) Ten prvý mail od nich ani netuším že mi prišiel, asi som si myslela, že je to nejaké promo alebo reklama a ani som to neotvorila. A na druhý deň, asi 3 hodiny po deadline mi už píšu, že je to tam, ideme do toho s tebou. :-) Tešila som sa veľmi a nechápala, že či sa mi to len nesníva. Adidas? Ja?

      Začali mi chodiť maily o tom, že by malo prebehnúť úvodné stretnutie, aby sme sa spoznali medzi sebou - v centrále v Nemeckom Herzogenaurach. Išlo o to spoznať svojich mentorov a v mojom prípade aj parťáka na tento projekt. Ide o to, že sme dvaja kolegovia zastrešení horským vodcom/mentorom, ktorý nám bude pomáhať, keď bude treba a bude dávať pozor na bezpečnosť. Predsa len, výber robili po internete a teda si nikdy nemôžu byť istí, koho vybrali. 




Náš tím - Jule, Fuči a Toni



     Na prvom mítingu, ktorý Adidas nazval „Kick off!“, sme dostali štartovnú pozíciu v meste Predazzo a cieľ už bol dlho jasný – je to Rifugio Re Alberto pod nádhernými Vajolet towers. Ktoré, okrem iného, boli aj môj tohtoročný cieľ lezecký. Vravím si, že SEN! :-)  V centrále Adidasu nás čakalo veľké privítanie, grilovačka, basecamp s karavanmi pre všetkých 15 teamov. A v karavanoch – to, na čo sa každý z nás nepochybne tešil -  sponzorské oblečenie, nejaká lezecká výbava a pochutiny plné energie na samotný projekt. Gély, tyčinky, smoothie. 


     Rečník, ktorý nás privítaval, samozrejme nezabudol urobiť teátro a hneď na začiatok na nás vysolil, že sme boli vybratí 30ti z 13000 prihlásených! WOW! Všetkých predstavil a keď povedal, že je tu jediný človek z Česka, tak sa všetky pohľady upreli na mňa a ja som im musela oznámiť, že ja som vlastne zo Slovenska. :-D Administratívne chyby existujú aj u veľkých firiem. Ale hlavne sme sa zasmiali a ja som celá očervenela, že na mňa kukajú.




Basecamp len pre nás



     Po veľkom privítaní v centre ich kancelárií, kde bola úplne cítiť tá atmosféra, ako sa hádajú, že ktorý druh gumy použijú na podrážku a vášnivo debatujú o strihu novej bundy, nás zobrali na grilovačku a už spomínaný basecamp s karavanmi. Tam sme mali možnosť okrem naplnenia žalúdkov, vyskúšania oblečenia, prípadnej výmeny za inú veľkosť a výberu okuliarov, komunikovať s ďalšími teamami a začať plánovať trasu a spôsob, akým chceme 4 dni fungovať a premiestniť sa z našej štartovnej pozície Predazzo do Rifugio Re Alberto. Rozprávala som sa so svojou parťáčkou a zisťovala, aké má ona plány a rozmýšľala ako ich skĺbime dohromady, aby sme boli všetci spokojní. V tomto projekte ide dosť o schopnosť spolupracovať a vytvoriť niečo čarovné. 




Z Tonim pozeráme, kde sa budeme pohybovať



     Samotný plán vám neprezradím, ale poviem, že to budú dni plné lezenia a trailového behu. Obe sme sa zhodli, že si chceme jeden deň zalietať - nie však s padákom na chrbte, ale keď bežíte po nejakom krásnom skalnom hrebeni a všade navôkol je nádhera. Vy si bežíte a cítite sa ako v raji a proste a jednoducho LIETATE. :-) Pocit slobody, ktorú nám to dáva, je neopísateľný a doslova vás to odliepa od zeme a berie do neba.  Ďalšia vášeň - hlavne moja - sú klasické cesty v Alpách, ktoré by som chcela zaradiť to nášho repertoáru. Jule (tak sa volá moja parťáčka) lezie hlavne športové cesty, zimné lezenie a už dlho neliezla. Samozrejme musím dbať na to, aby to zvládla na druhom konci a tak volím cesty, ktoré ja budem mať aj na lezenie, ale s prevahou, a Jule si ich užije na druhom do sýtosti. Náš mentor TONI si nás samozrejme musí otestovať, aby vedel čo dokážeme, takže postupne budeme zvyšovať úroveň. Teda dúfam v to, že Jule bude zbehlá a pôjde jej to od ruky a bude mať z toho radosť. 





Naša štartovná pozícia a cieľ



     To je vlastne jediný problém, ktorý tu vidím - pretože som sa nemala s kým prihlásiť, tak ma čaká takýto projekt s niekým, kto neviem ako na tom je lezecky a fyzicky. Lebo 4 dni vkuse bude záhul. Lezenie, nástupy, beh, presuny na chaty a to bez použitia auta alebo verejnej dopravy. Našťastie, keďže videli, že obe lezieme a trošku beháme (aj keď Jule celkom dosť), dali nám primerané štartovné miesto, aby sme nemuseli celé dni iba behať, aby sme to vôbec stihli, ale aby sme mohli väčšinu dňa stráviť lezením v stene, kde neprekonávate veľké vzdialenosti. Niektoré teamy majú štartovné miesto dokonca 150km od cieľa a my máme krásnych 20km, kedy sa môžeme pomotkať po kopcoch a vyliezť si pekné klasické cesty a zabehnúť nejaký pekný lezecky ľahký hrebeň. 

     Na konci projektu sa všetci stretneme v cieli cesty  - Rifugio Re Alberto - a tam budeme zdieľať s ostatnými, čo všetko sme zažili a oslávime celú akciu. Dôležitá je momentálne príprava a aby nám vyšlo počasie, pretože to je rozhodujúce v každom prípade. 




Nové boty od Adidasu v zábehu




     Na projekt, ktorý poriada taký veľký žralok ako je Adidas, sme dostali od nich celkom peknú kôpku vybavenia. No sami si musíme doplniť tento balík vecami, ktoré máme radi, na ktoré sa vieme spoľahnúť a ktorým veríme že budú fungovať. Preto som požiadala svojho sponzora - slovenskú firmu ZAJO - či by mi boli schopní na tento projekt poskytnúť nejaké ich špeciálne kúsky, ktoré mám rada a chcela by som ich použiť. Najdôležitejšia potreba, ktorú som mala boli legíny  a dostala som hneď dvoje ZAJO Contour Pants. Keď som si obliekla, tak som mala pocit že som v perinke. Druhé Elsa Merino Pants aby zahriali po večeroch. Ďalej merino čiapku, spodné prádlo merino aj Contour, uterák a tričko Elsa Merino. 




Novinky v mojom šatníku od ZAJO



     Ďalšie Zajo kúsky už mám v šatníku dlhšie a je to primaloftová bunda Alta, polartecové legíny Caroliona, ktoré som v Tatrách a Alpách potrhala a zašila už toľkokrát, že sa divím, ako ešte držia pohromade. Ďalšie detaily, ako šatka a členkové ponožky Active Socks, ktoré určite narvem do tých Adidasov - ako by poznamenal kamarát. :-) A celé to zabalím do ich batohu Eiger 35. 





Výbava od Adidasu



    Čo sa týka vybavenia od Adidasu  vybavili nás teniskami Trailmaker, bundami Agravic climaproof 3, Agravic Alpha, mikinou Skyclimb, primaloftovou vestou Skyclimb 3 (myslím bo som už vyhodila štítky :-) ), kraťasy Endless Mountain, dlhé nohavice Multi pant, Merino tričko Agravic Tee, a tričko Climb the city Tee. Okrem oblečenia a tenisiek ešte okuliare Tycane pro outdoor, cez ktoré sa geniálne pozerá. Ďalej nejaké lezecké vybavenie od Petzl, gély, tyčinky a smoothie od PowerBar  a obedový box Terrex, v ktorom sme našli klobásky a tvrdý syr - asi ako železnú zásobu. Aj keď klobásky a syr som nechala hneď kamoške.  :-)



     Mimo to si ešte beriem ultraľahký batoh Simond cliff 20 na lezenie do steny - aby sme nemuseli všetky dni niesť ťažké batohy a mohli sme si to užiť. 


     Ešte ma čaká naplánovať si, čo budeme jednotlivé dni jesť - keďže akciu zastrešuje Adidas, tak máme k dispozícií balík peňazí na jedlo a na chaty. Rozhodli sme sa, že ho využijeme hlavne aby sme so sebou nemuseli ťahať spacák, karimatku a varenie s jedlom na všetky dni. Takto nás to príjemne odľahčí a pôjdeme relatívne ľahko nabalení. Rozmýšľala som, že sa skúsim zbaliť len do toho batohu Simond - hlavne kvôli tomu, že keď budem ťahať nejakú cestu, tak s väčším v tom teple by to nemuselo byť príjemné. Ale to musím ešte odtestovať v realite, či sa mi tam zmestí všetko, čo budem potrebovať.



     Takže s takouto prípravou sa tešíme na to, čo nám chystajú kopce a budeme si vážiť  každý jeden moment, ktorý nás privítajú a dajú možnosť sa učiť a zlepšovať. 

A keby ste predsa chceli aspoň tip kde sa budeme pohybovať tak tu. :-) HORE ZDAR !


















Komentáre

  1. Vegánska strava či len náhodne "vyhodený" syr a mäso? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vegánka? :) Inak, gratulujem, ikeď píšem dosť neskoro :D

    emme-nahorach.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie vegánkna :-) Maso moc nejem ale syry ano. Ja tiež píšem neskoro. Nevšimla som si vôbec komentáre :-D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky